Echtscheiding Amersfoort

De wijze waarop ik mijn rol als mediator vervul is er voor te zorgen dat de afspraken die jij wilt maken wanneer je gaat scheiden  in het belang zijn van jou en je kind(eren). Jij krijgt na je scheiding namelijk een andere rol, die van ex-partner en ouder. Overleg en samenwerking tussen jullie beiden als ouders is van groot belang om je kind(eren) op zo goed mogelijke wijze te begeleiden tot volwassenen.

Ik wil je ondersteunen om op een respectvolle manier te scheiden,  zodat jij na de scheiding je leven weer kunt oppakken,  en je op een nieuwe en andere toekomst kunt richten. Dit doe ik door met jou te ontdekken wat je normen en waarden zijn om van daaruit beslissingen te nemen die jou recht doen. Ik begeleid je om op een goede manier met je partner te praten en naar elkaar te luisteren zodat jij dit kunt doorvertalen naar mogelijke oplossingen.

Scheiden betekent ook dat je afspraken maakt over:

Scheiden en Kinderen

Je kind heeft na de scheiding het recht om met beide ouders de omgang en dus de relatie die het heeft te behouden. Na de scheiding of wellicht al eerder leef je als ouders niet meer onder een dak. Voor jou maar zeker ook voor je kind verandert er veel.

Scheiden en de Woning

Wanneer je gaat scheiden verandert er veel. In nagenoeg alle gevallen kiezen
ex-partners er voor om niet meer samen onder een dak te wonen.
Dit betekent dat jij of je ex-partner ergens anders gaat wonen.
Soms zal je echter beiden de woning verlaten om ergens anders opnieuw te beginnen.
Dit is mede afhankelijk van jouw situatie.

Scheiden en alimentatie

Als je gaat scheiden hoeft jij je niet meer aan de regels die de wet aan het huwelijk stelt, te houden. Er is alleen één uitzondering: de onderhoudsverplichting.

Ook al bent u gescheiden, je blijft verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Als jij niet genoeg inkomsten hebt, moet je ex-partner jou geld betalen. Dat noem je een alimentatieplicht.

Scheiden en verdeling van de boedel

Het is verstandig om samen een uitgebreide inventarisatie te maken van de spullen die verdeeld moeten worden. Je kunt de inboedel laten waarderen om tot een eerlijke verdeling te komen. Denk hierbij ook aan zaken die emotionele waarde voor je hebben.

Scheiden en Pensioen

Het ouderdomspensioen dat tijdens het huwelijk of het geregistreerd partnerschap is opgebouwd, wordt bij een echtscheiding of een scheiding van tafel en bed verevend.

 

Mediation in geval van echtscheiding echtscheiding. Betrokken mediator helpt u om hier samen uit te komen. 
Ook voor het verzorgen van alimentatieberekeningen, zowel partneralimentatie als kinderalimentaie. In onderling overleg mag u altijd andere afspraken maken over de hoogte van de alimentatie. Opstellen van ouderschapsplan waarin u als ouders op een goede wijze kunt samenwerken in het belang van uw kind.

Voor mediation in de regio Gooi & Omstreken, Amersfoort, Amersfoort Noord, Vathorst, Zielhorst, Kattenbroek, Nieuwland, Rustenburg, Schuilenburg, Liendert, Eemkwartier, Schothorst, Bergkwartier, Schothorst Noord, Schothorst Zuid, , Soesterkwartier, Vermeerkwartier, Kruiskamp, de Koppel, Binnenstad, Hooglanderveen, Hoogland, Baarn, Soest, Zeist, Bilthoven, Soesterberg, Soestduinen, Achterveld, Barneveld, Leusden, De Glind, Stoutenburg, Voorthuizen, Zeewolde, Nijkerk, Nijkerkerveen, Putten, Hardewijk, Ermelo, Naarden, Bussum, Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Bunschoten, Hoevelaken, Soestduinen, Soesterberg, Hilversum, Eemnes, Ede, Ederveen, Wageningen. 

 

Bel gerust voor een gratis kennismakingsgesprek met Mironi Mediation & Coaching.

U kunt altijd snel bij ons terecht.

 

Zie ook www.amersfoort-echtscheiding.nl

Om Mironi goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord